fbpx

Toimitusjohtajan blogi | EnviOn Oy

Katsaus EnviOn Oy:n kuluneeseen vuoteen 2022 ja tulevaan vuoteen 2023 

Vuosi on lopullaan ja on aika tehdä pieni katsaus siihen, mitä vuosi 2022 on EnviOn Oy:lle antanut sekä, mitä odotamme tulevalta vuodelta. 

Lähdimme alkuvuoteen isojen odotusten saattelemana, olihan takana vuoden 2021 voimakas kasvun vuosi, jossa printteri liiketoiminnan asiakaskuntamme oli laajentunut voimakkaasti mm. elintarvike- ja metallialalle. Suurimmat myynnin odotukset olivat edelleen puunjalostus sektorilla. Onhan asiakkainamme n. 40 sahaa ja lukuisia paperi, kartonki ja sellutehtaita ympäri Suomen ja myös Ruotsissa.  

Erityisesti vuoden ensimmäinen puolisko osoittautui haasteelliseksi. Siellä kohdattiin lakkoa, komponenttipulaa ja koronan aiheuttamia rajoituksia. Toimitusajat venyivät monille projekteille kuukausien mittaisiksi. Puolen vuoden vaiheilla huomasimme, ettemme ole myynnissä ja tuloksissa edes edellisen vuoden alun tasolla, saati saavuttamassa kasvua.  

Onnistuneiden markkinointi- ja myyntiponnisteluiden ansiosta saimme kuitenkin loppuvuoden aikana yllättävän paljon myyntiä ja uusia projekteja. Myynnin kasvu oli yli 20% edellisen vuoden loppupuoleen verrattuna. 

Myös huoltoasentajamme ovat kiertäneet aktiivisesti asiakkaiden luona. Asiakastyytyväisyyskyselyjen tulokset ovat olleet mairittelevia: asiakkaamme antoivat suositteluarvosanaksi 8,9. Tästä haluamme pitää kiinni jatkossakin, sillä tyytyväinen asiakas on paras käyntikortti! 

Log Marking color tuotteiden myynti puunkorjuualan yrityksille odotettiin sujuvan edellisen vuoden malliin ilman suurempia ongelmia. Myynnin odotettiin olevan erityisen hyvän, koska syyskuussa oli tiedossa FinnMetko messut, jossa perinteisesti on päästy kohtamaan asiakkaita kasvotusten ja vauhdittamaan myyntiä. 

Merkintäväri | Log Marking Color | EnviOn Oy

Myös merkintävärien liiketoiminta koki kovia: tärkeimmistä raaka-aineista oli pulaa alkuvuodesta ja hinnat kohosivat rajusti. Luotimme kuitenkin vuoden puolivälissä, että tilanne korjautuu nopeasti, emmekä lähteneet nostamaan myyntihintoja kustannusten nousua vastaavasti. Arvio osoittautui oikeaksi ja loppuvuosi sujui mallikkaasti – niin myynti kuin tuloksetkin paranivat loppuvuotta kohti. Missiomme on tehdä niin hyviä tuotteita, ettei kenenkään asiakkaan tarvitse tehdä turhia huoltoja käyttämänsä merkintävärin vuoksi. Asiakkailtamme saamiemme palautteiden perusteella tässä olemme onnistuneet hyvin. 

Vuoden 2022 todella merkittävä asia EnviOnille oli se, että pääsimme muuttamaan uusiin omiin toimitiloihin elokuussa. Hankimme Kouvolan Katajaharjusta n.350m2 vanhan hallikiinteistön isohkolla tontilla. Laajensimme rakennusta n. 700m2 ja se projekti kesti noin vuoden. Tämä on jo nyt osoittautunut tarpeelliseksi – jopa välttämättömäksi hankinnaksi, vaikka rakentamiskustannus ylittikin reilusti alkuperäisen budjetin. Tehty investointi tulee auttamaan yrityksemme kasvua tulevina vuosina.  

Mitä odotamme vuodesta 2023? 

Printteripuolen tilaus- ja tarjouskantamme on nyt vuodenvaihteessa suurempi kuin koskaan. Puunkorjuu yrityksille olemme tuomassa markkinoille uuden öljyttömän ketjunvoiteluaineen, jolle nähdään isohkot markkinat sekä Suomessa että Ruotsissa. Nämä antavat positiivisia näkymiä lähikuukausille ja myös koko vuodelle. Vaikka talousennusteet ennustavat taantumaa, me uskomme sekä liikevaihdon että tuloksen reippaaseen kasvuun EnviOn Oy:lle vuodelle 2023. 

Perustelen tätä seuraavilla asioilla: 

  • konenäkö 
  • robotiikka 
  • älykkäät merkintäjärjestelmät 
  • En-Lube voiteluaine 
  • uskomme, että tuotantoa, joka vaatii tuotteiden merkintää, tehdään Suomessa taantumasta huolimatta vähintään yhtä paljon kuin edellisenäkin vuonna 
  • markkinointi, jonka eteen aloitimme tekemään systemaattista työtä v. 2021 aikana on alkanut tuottamaan tuloksia, jotka vaan paranevat entisestään
Lasermerkintä | Pyydä koemerkintä

Kiitoksen paikka 

Haluan tässä vielä kiittää kaikkia asiakkaitamme luottamuksesta meitä kohtaan. Haluamme olla luottamuksenne arvoisia jatkossakin ja olemme valmiit parantamaan ja kehittämään toimintaamme niin, että asiakkaidemme kilpailukyky paranee tuotteidemme ja palvelujemme avulla. 

Kiitos kuuluu myös koko EnviOn Oy:n henkilökunnalle, joka on työhönsä sitoutunutta ja valmis tekemään kaikkensa, että asiakkaamme tulevat tyytyväiseksi – jopa positiivisesti yllätetyiksi jokaisella tehdyllä projektilla. Rautaisten ammattilaisten kanssa on ilo tehdä työtä. 

Toivon sydämestäni, että vuosi 2023 olisi turvallisuuden ja Rauhan vuosi. 

Pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme! 

Menestyksellistä Uutta Vuotta! 

Tarmo Paloniemi 

Toimitusjohtaja