fbpx

Tehokkaan tuotannon salaisuus

Olet varmaan samaa mieltä siitä, hyvä ja laadukas tuote ansaitsee parhaan
mahdollisen leiman.

Oletko jo kysynyt asiakkailtasi, millainen leima puutavarassa heidän mielestään pitäisi olla?
Jos leiman laadussa on parannettavaa, niin käänny oitis puoleemme.

Laadukas päätyleima Z640 merkintälaitteella. Päätymerkinnät ilman häiriöitä.

Varmista myös tuotannon tehokkuus

Merkintälaitteiden toimintavarmuus on hyvin tärkeää tuotannon tehokkuuden kannalta. Lähes aina puutuotteiden merkintä tehdään tuotteeseen sen liikkuessa tuotantolinjalla.
Jos printterissä on joku ongelma, tai merkinnän laatu vaan on huono, tuotanto on pysäytettävä.

Oletko huomannut joskus, että olisitte valmistaneet huomaamatta nippu tolkulla puutavaraa ilman merkintää? Ihmisen silmä on aika hyvä erottamaan hyvän ja huonon tuotemerkinnän, tai onko tuotteessa ylipäätään mitään merkintää, mutta kannattaako sellainen työ antaa ihmisen tehtäväksi. Siis, että joku katsoa möllöttää puun päitä, mitä niissä näkyy – ja maksaa siitä vielä hänelle palkkaa. Useimmat sahalaitokset eivät maksa siitä hommasta kenellekään ja niinpä em. ongelma tulee eteen silloin tällöin. Pitkällekin jalostetut tuotteet myydään alennuksella 2-laatuisena, kun merkintä puuttuu tai on niin kelvoton, ettei puutavara kelpaa myyntituotteeksi.

Tuohon työhön on toimiva ja edullinen ratkaisu. Nimittäin konenäkö. Anna kameran tehdä työ, niin ei tule valmistettua merkkaamatonta tavaraan. Uusin tekniikka niissä on mennyt pitkälle ja hinnat ovat yllättävät edulliset.

Ennen sitä kannattaa tietysti varustaa tuotanto sellaisilla merkintälaitteilla, etteivät ne itsessään aiheuta häiriöitä. Tehokkaan tuotannon salaisuus on usein niinkin yksinkertainen, että se on häiriötön.

Asensimme eräälle sahalle uuden printterin v. 2017 päätymerkintään. Kun tiedustelimme laitteen toimivuutta vastikään, asiakas kertoi, että siinä on ollut vain 1 toimintahäiriö 4 vuoden aikana. Kerran vuodessa olemme tehneet siihen vuosihuollon. Asiakas oli todella tyytyväinen, kun ei tarvitse merkintälaitteen kanssa temppuilla.

Jos sinäkin varustat tuotantolinjasi häiriöttömällä printterillä ja vielä konenäöllä, tuotannon tehokkuus on siltä osin paras mahdollinen.

Jätä kommentti