fbpx

Merkintähaasteita elintarviketeollisuudessa

Elintarviketeollisuudessa päivämäärä- ja erämerkinnät asettavat haasteita ja tuottavat ongelmia monelle valmistajalle. Merkitsemättömien tuotteiden lähettäminen kauppoihin ei tule kysymykseenkään.

Lämpötila +5⁰C tuotantolinjalla – onnistuuko päiväysmerkintä?

Aiheuttavatko ilman merkintää jääneet tuotteet sinulle jatkuvasti lisätyötä ja kustannuksia?

Onko ollut vaikeuksia löytää ratkaisu viileässä +5 C-asteen lämpötilassa toimivalle mustesuihkukirjoittimelle? Ehkä myös rankat pesut ovat aiheuttaneet merkintälaitteille ongelmia kosteuden ja suorien roiskeiden myötä?

Oletko kokeillut kaikkia tuntemiasi tekniikoita, mutta mikään ei ole toiminut häiriöittä? CIJ-laitteiden viskositeetti heittelee, TTO-kirjoittimien kirjoituspäät rikkoutuvat kylmässä, TIJ-laitteiden mustekasettien jälki hiipuu kylmässä jo 2 tunnin käytön jälkeen.

Jos sinulla on ollut tämänkaltaisia ongelmia, haluat varmasti tietää, miten nuo ongelmat voidaan ratkaista.

Eräs asiakkaamme oli kokenut vuosien varrella kaikki edellä kuvatut ongelmat. CIJ-laitteita täytyi pestä ja huoltaa jatkuvasti, TTO-laitteisiin ostettiin uusia kirjoituspäitä vähän väliä ja TIJ-laitteiden kasetteja täytyi vaihtaa tuotannossa uusiin tuhka tiheään. Tästä kaikesta seurasi isoja ja myös kalliita ongelmia.

Tuotannon tehokkuus kärsi, koska tuotanto pysäytettiin aina, kun merkintälaite lopetti merkkaamisen. Mikä pahinta, osa tuotteista jäi ilman merkintää tai merkinnät olivat huonoja jatkuvasta kontrollista huolimatta. Asiakkailta saatiin negatiivista palautetta.

Hyvät tuotteet saatiin pilattua huonolla merkinnällä. Onko tuttua sinunkin tuotannossa? Edellä kerrotulle tapaukselle löydettiin edullinen ja toimiva merkintäratkaisu. Systeemi toimii alhaisessa lämpötilassa pysähtymättä ja varmasti.

Konenäkö paljastaa puuttuvan merkinnän

Ostaisitko sinä kaupasta elintarvikkeen, josta puuttuu päiväysmerkintä? Oletko varma, että teidän tuotteissanne eränumerot ja päiväykset ovat 100 % kunnossa?

Syy epäonnistuneeseen merkintään voi olla mitä ihmeellisin. Mahdollisia syitä voi olla sekä teknisissä laitteissa että niiden käyttäjissä. Olipa syy mikä tahansa, niin enää ei kenenkään kannata pyörittää tuotantoa niin, että pakollinen merkintä joskus vaan puuttuu.

Piileviä kustannuksia tulee tuotannon keskeytyksistä ja hävitettävistä tuotteista. Lisäksi pitää henkilöille maksaa tarkastamisesta rahallinen korvaus – nimittäin palkka.

Puuttuva merkintä voi tulla loppujen lopuksi tosi kalliiksi valmistajalle ja sen kustannuksen voisi välttää todella helposti ja edullisesti.

Miten nämä ongelmat voisi välttää?

Ratkaisu on konenäkö. Nykyisin pystytään hyvin edullisilla laitteilla tarkastamaan merkintöjä nopeillakin tuotantolinjoilla.

Ihmisen silmä pystyy erottamaan hyvän ja huonon tuotemerkinnän tai huomaamaan, jos tuotteesta puuttuu merkintä kokonaan. Mutta kannattaako sellainen työ antaa ihmisen tehtäväksi? Siis, että joku tuijottaa pakkauksia, mitä niissä näkyy – ja sinä vielä maksat siitä hänelle palkkaa.

Anna sinäkin kameran tehdä tuota valvontatyötä, niin ei tule valmistettua tuotteita puuttuvilla merkinnöillä. Uusin tekniikka on mennyt hämmästyttävän pitkälle ja hinnat ovat yllättävän edulliset. Kerromme mielellämme lisää juuri sinun tuotantolinjallesi sopivista vaihtoehdoista.