fbpx

Ympäristöystävälliset pakkausmerkinnät

Pakkausten ja niiden merkinnän suunnittelussa on entistä tärkeämpää ottaa huomioon myös ympäristövaikutukset ja hiilijalanjälki. Tätä edellyttävät niin viranomaisvaatimukset kuin kuluttajienkin mielipiteet.

Pakkausmerkinnöissä on otettava huomioon määräykset pakkausinformaatiosta, tuote- ja brändiviestinnän tavoitteet ja kierrätysystävällisyys. Kierrätyksen merkitys korostuu varsinkin muovipakkauksien suunnittelussa.

Lasermerkintä on ympäristöystävällinen merkintätekniikka ja muovipakkausten kierrätyksen kannalta paras vaihtoehto. Lasermerkintä sopii erityisen hyvin elintarviketeollisuudessa parasta ennen- ja valmistuspäiväyksiin.

Etiketöinnissäkin voidaan huomioida ympäristöystävällisyys. Kierrätyksen kannalta paras vaihtoehto on, jos pakkaus ja etiketti ovat samasta materiaalista. Oikein valitulla etiketin koollakin on merkitystä.

Merkintälaitteiden energiankulutuksella on vaikutusta hiilijalanjälkeen. Esimerkiksi etiketöintilaitteissa löytyy vaihtoehto, jolla voidaan saavuttaa jopa 80 % säästö energiankulutuksessa.

Merkinnöissä kannattaa suosia vesiliukoisia värejä liuotinpohjaisten sijaan. Musteiden kulutuksella mm. mustesuihkumerkinnässä on suora yhteys sekä merkinnän kustannustehokkuuteen että ympäristöystävällisyyteen.

Yrityksemme yksi tärkeä arvo on ympäristöystävällisyys, joka syntyy oikein valituilla pakkauksilla, välttämällä vaarallisia ongelmajätteitä ja vähentämällä kemikaalien määrää valitsemalla kuhunkin tarpeeseen oikeat aineet.

Merkintälaiteinvestointipäätöksiä tehtäessä on hyvä pitää mielessä hankinnan koko elinkaari. Asiakkaamme saava meiltä kattavat varaosa- ja huoltopalvelut nopeasti ja luotetavasti. Seuraamme alan kehitystä ja tarjoamme asiakkaitamme hyödyttäviä ratkaisuja aina kun niitä ilmaantuu.

Lasermerkintä on ympäristöystävällinen merkintätekniikka

Muovipakkausten suunnittelusta ja ympäristöystävällisistä pakkausmerkinnöistä voit
lukea lisää tästä: https://www.uusiomuovi.fi/packdesign

Jätä kommentti