fbpx

Puunkorjuu

Valmistamme puunkorjuu ammattilaisten käyttämät merkintävärit yli 20 vuoden ammattitaidolla. Uusimpana innovaationamme on teräketjun voiteluaine Lube-En®, joka on puunkorjuu ammattilaisille kehittelemämme tuote nestetoimista teräketjun voitelujärjestelmää käyttäviin harvesteripäihin.

Log Marking Color® 

Merkintäväri metsäkoneisiin:

 • Synteettinen ja glykolipohjainen merkintäväri
 • Toimii värimerkkaukseen kaikissa Motoissa
 • Biohajoava ja vaaraton ympäristölle 
 • Näkyy kauas ja erottuu puun päästä
 • Saa käyttää myös sertifioiduissa metsissä
 • Voitelee ja pitää puhtaana myös värimerkkarin lohkon – ei aiheuta tiivistevuotoja tai männän kulumisia
 • Värimerkkarin suutin ja takaiskuventtiili pysyvät kunnossa, eikä pistesyöpymiä synny palautusjousiin
 • Toimii kaikissa sääoloissa ympäri vuoden
 • Kylmäkestävyys jopa -30°c astetta

Pakkauskoot:

 • 10L kannu
 • 200L tynnyri
 • 1000L IBC-kontti

Lisätietoja tuotteesta

Puunkorjuu | merkintäväri | pölliväri | logmarkingcolor

Lube-En®

Teräketjun voiteluaine metsäkoneisiin:

 • Teräketjun ja laipan voiteluun Motoissa
 • Mahdollistaa kulutuksen säädön pienemmälle
 • Sotkematon – ohjaamon lasit pysyvät puhtaana
 • Toimii kaikissa sääoloissa ympäri vuoden
 • Myrkytön ja vaaraton ympäristölle 
 • Pysyy nestemäisenä jopa -35°c asteessa

Pakkauskoot:

 • 10L kannu
 • 200L tynnyri
 • 1000L IBC-kontti

Lisätietoa tuotteesta

Katso asiakkaidemme kokemuksia ja tuotetietoa

Play Video about Avohakkuulla Parikkalassa Lube-En teräketjun voiteluaine

Asiakkaamme kertovat:  

”Olemme käyttäneet EnviOnin merkintäväriä metsäkoneisiin jo monta vuotta. Värit ovat hyviä, kun ne toimivat ympäri vuoden sääolosuhteista riippumatta. Koneet pysyvät käynnissä ja merkinnät ovat näkyviä. Meillä on ainoastaan hyviä kokemuksia EnviOnin merkintäväristä. Annan mielelläni muillekin alan toimijoille vahvan suosituksen käyttää EnviOnin merkintäväriä.”
Puunkorjuu | merkintäväri | pölliväri | logmarkingcolor
Krokby Skogstjänst Ab
Frederik Hollsten
"Aiemmin on mennyt noin 5 litraa teräketjuöljyä per päivä. Nyt Lube-En kokeilujaksolla on päästy säätämään kulutus reiluun 2 litraan per päivä. Siitä huolimatta kärkipyörät ovat kestäneet ja ikkunoiden pesemisen tarve on ollut vähäisempää, kun öljysumu ei jää lasille vaan pyyhkiytyy pois. Näin kesäaikaan on huomattu, että aine ei myöskään reagoi kantosuoja-aineena käytettävän urean kanssa."
Metsänkorjuu Pulkkinen Oy
Metsänkorjuu Pulkkinen Oy
Seppo Pulkkinen
"Vaihdoin teräketjun voitelujärjestelmään Lube-En. Säädin teräketjun voitelutasoa alhaisemmaksi ja voitelu toimii silti hyvin. Kulutus tippui huomattavasti. Ei huono ollenkaan."
HarvestlineOy | Puunkorjuu
Harvestline Oy
P. Kuoppamäki

Tuotteet puunkorjuu ammattilaisille

Mitä minun kannattaa huomioida ennen Lube-Enin käyttöönottoa koneessani?

Voit käyttää Lube-En teräketjun voitelulainetta samaan tapaan, kuin muitakin teräketjun voiteluun tarkoitettuja nestemäisiä voiteluaineita. Suosittelemme puhdistamaan voitelujärjestelmän normaaliin tapaan ennen uudenlaisen voiteluaineen laittamista järjestelmään ensimmäistä kertaa.

Voinko kaataa Lube-Enin suoraan järjestelmään?

Lube-En® voidaan kaataa suoraan järjestelmään, kun edellinen voiteluaine tai teräketjuöljy on lopuillaan. Suosittelemme kuitenkin, että puhdistat voitelujärjestelmän sihdin, ennen Lube-En® teräketjun voiteluaineen käyttöönottoa. Järjestelmä kannattaa puhdistaa muutoinkin aika ajoin, jotta järjestelmään mahdollisesti päässyt lika ei lähde liikkeelle ja tuki voiteluainekanavia järjestelmässä. Tukkeutunut voiteluainekanava aiheuttaa mm. laippavaurioita melko nopeasti.

Pääsenkö öljysumun aiheuttamasta haitasta eroon?

Suurin osa nestemäistä teräketjun voitelua käyttäneistä metsäkoneenkuljettajista on törmännyt sahauksen aikana pölähtävään öljysumuun, mikä päätyy metsäkoneen tuulilasiin ja palaa kiinni koneen kuumiin suojapelteihin. Näkyvyyshaitta koneen ohjaamista on öljyn, pölyn, pihkan ja muun lian takia kuljettajalle ilmeinen, kun öljy jämähtää koneen lasiin. Kun pelkät pyyhkijät eivät auta, niin näkyvyyshaittaa pitää poistaa keskeyttämällä työ puhdistamisen ajaksi. Lisäksi pyyhkijänsulat kuluvat nopeammin ja ovat useammin vaihtotarpeessa.

Lube-En® on teräketjun voiteluaine, joka tarttuu ja muodostaa ohuenohuen kalvopinnan teräketjun ja laipan väliin, jolloin tuulilasille lentävä sumu on vähäisempää. Liukoisuus ominaisuuden ansiosta mahdolliset tuulilasiin asti päätyneet voiteluaine jäämät ovat helppo pyyhkijöitä vahingoittamatta pyyhkäistä pois. Voiteluaine ei jämähdä myöskään muihin koneen osiin vaan on helposti pestävissä pois.

Miten Lube-En teräketjun voiteluaine tulee kannusta ulos talvella?

Lube-En® teräketjun voiteluaine kestää kylmää aina -35 asteeseen asti. Lube-En® teräketjun voiteluaine pysyy nestemäisenä vielä kovallakin pakkasella, joten sen lisääminen järjestelmään kylmälläkin kelillä onnistuu helposti. Lisäksi aine liikkuu järjestelmässä heti työn aloittamisesta lähtien ja näin mm. terälevyn / laipan kärkipyörä ei pääse kuivumaan heti työvuoron alkumetreillä. Lube-En® tulee ulos kannusta ilman erillisiä lämmitys konsteja.

Kuinka voiteluaine toimii kantosuoja-aikaan?

Urakoitsijoiden kokemus on, että kantosuoja-aineena käytettävä urea ei haittaa Lube-Enin toimivuutta. Vaikka urea ei itsessään ole voiteleva aine, niin siitä huolimatta voitelevuus Lube-Enillä säilyy ajon aikana myös silloin, kun kantosuojaus tehdään laippaa hyödyntäen.

Kuinka Lube-En käyttäytyy talvella?

Talvella kylmät lämpötilat, taivaalta tippuva vesi, räntä, lumi ja muut olosuhteet, kuten luminen maasto eivät ole Lube-Enin käyttämiselle esteenä. Lube-En® toimii heti ajopäivän alusta lähtien kylmälläkin kelillä ja voit sen puoleen jatkaa töitä siitä, mihin viimeksi jäit.

Miten säädän teräketjun voiteluaineen kulutuksen Lube-En voiteluaineella?

Suosittelemme lähtemään liikkeelle siitä teräketjuvoitelun tasosta, jota käytit edelliselläkin kerralla vastaavassa leimikkotyypissä. Tämän jälkeen säätö kannattaa tehdä puunhakkuu kohteen mukaan ja vähitellen säätää kulutusta alemmalle tasolle. Osassa metsäkonemalleja voitelutason säätö ei ole mahdollista sähköisesti, vaan järjestelmässä oleva pumppu tai sen osia pitää vaihtaa pienempään kokoluokkaan kulutuksen pienentämiseksi.

Mistä voin ostaa Lube-En teräketjun voiteluainetta?

Lube-En teräketjun voiteluainetta voit tiedustella suoraan meiltä. Saat ostettua teräketjun voiteluaineen suoraan meiltä. Autamme sinua myös löytämään lähimmän kumppanimme jälleenmyynti verkostostamme.

Voinko tehdä hakkuutyötä vesistöjen läheisyydessä, kun koneessani on Lube-En teräketjun voiteluaine?

Lube-En on ympäristöystävällinen täysin biohajoava ja myrkytön tuote, jota voidaan käyttää sertifioiduissa metsissä ja mm. vesistöjen läheisyydessä hakkuu työtä tehdessä.  

Tyhjiä kannuja tulee paljon, kuinka voin hävittää ne?

Lube-En® teräketjun voiteluainetta sisältäneet kannut voidaan hävittää paikallisten ympäristömääräysten mukaisesti. Hyvä puoli on se, että Lube-En® kannut voi helposti pestä vesipesulla, jonka jälkeen kannut ovat uudelleen käyttökelpoisia.