fbpx

Kotivara Oy | Asiakaskokemus | Lasermerkintäratkaisu

Kotivara | meetvurstit

Kotivara Oy on oululainen perheyritys, jonka omistaa Orvolan perhe. Kotivara Oy:llä pidetään hyväksi havaituista perinteistä kiinni, kuten loistoresepteistä. Kotivaran porukalla on jatkuvasti halu kehittää myös jotain uutta hyvää. Perheyrityksen juuret ulottuvat vuoteen 1943. Kotivaran tuotteista tunnetuin on Venäläinen meetvursti, jota on valmistettu jo yli 70 vuotta. Kotivara valmistaa myös muita hyvänmakuisia ja laadukkaita meetvursti, salami kylmäsavupaisti ja porotuotteita Pohjois-Euroopan alueelle. Erinomaiset tuotteet syntyvät vastuullisesti ja läpinäkyvästi, mikä näkyy esimerkiksi raaka-aineiden valinnassa ja kansainvälisesti arvostetun BRC-elintarviketurvallisuussertifioinnin mukaisessa toiminnassa.  

Lasermerkintä nosti merkinnät uudelle tasolle

Kotivaralla merkitty vuosien ajan tuotteisiin mm. päivämäärämerkinnät mustesuihkutekniikalla. Mustesuihkutekniikan ja laitteiden tullessa elinkaarensa loppupuolelle alettiin kartoittaa vaihtoehtoja uudelle ratkaisulle.

Niinpä Kotivaralla innostuttiin nykyaikaisen lasermerkintä tekniikan hyödyntämisestä tuote- ja pakkausmerkinnöissä. Uuden merkintälaitteen hankinnassa edettiin loogisesti vaihe kerrallaan. EnviOnin merkintäasiantuntijan avulla saatiin tuotantoon sopiva lasertekniikka ja suunniteltu kokonaisuus melko helposti hahmoteltua. Tämän jälkeen merkittäviä materiaaleja testattiin laitevalmistaja Macsa ID:n toimesta, jotta merkinnän laatu on juuri Kotivaran käyttämään pakkausmateriaaliin oikea ja merkintä laadukkaan tuotteen arvoinen.

Lasermerkinnän turvallisuus elintarviketuotannossa

Elintarvike toimialalla merkintälaitteen hankinnassa yhtenä kysymyksenä on merkinnän tekemisen turvallisuus elintarvikealan toimintaympäristössä. Lasermerkintälaitteiden kohdalla turvallisuudessa kyse on etenkin merkintälaitteen turvallisuudesta käyttäjän näkökulmasta.

EnviOnilla suunniteltiin Kotivaran tuotantoympäristöön turvallinen lasermerkinnän kokonaisratkaisu. Esimerkiksi suojakotelointi räätälöitiin Kotivaran tuotantolinjaan sopivaksi, jotta Kotivaran työntekijöiden on varmasti turvallista käyttää lasermerkintälaitetta.  

Lasermerkintäratkaisu oli Kotivaran tuotantoon oikea vaihtoehto. Uusi lasermerkintälaite pysyy hyvin tuotantolinjan nopeudessa mukana ja merkintä on aina laadukas.

Helppokäyttöinen ja huoltovapaa lasermerkintä

Kotivaran tuotanto helpottui, kun merkintälaitteen käyttäminen on helppoa, kuten merkinnäksi haluttavan viestin vaihtaminen. Merkintälaitteen käyttöön on myös helppo perehdyttää uusille käyttäjille, kuten esimerkiksi loma- ja sesonkiaikojen työntekijöille. Tämän lisäksi lasermerkintälaitteen ollessa lähes huoltovapaa ja esimerkiksi laitteen puhtaana pitäminen ja tarvittavien suodattimien vaihto onnistuu kotivaran oman henkilökunnan toimesta.

”Meidän kokemuksillamme suosittelen EnviOnia merkintälaiteiden toimittajaksi elintarviketeollisuuteen. Asiantuntemus, tekninen tuki sekä huolto ovat hyvällä tasolla myös täällä Pohjois-Suomessa ja apua saa aina nopeasti, kun kysyy.” Jukka Orvola, Kotivara Oy